Janjetina s limunom

Pripremite sočan komad janjetine u pećnici s kriškama limuna i mirisnim travama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 303

Potrebno vam je

  • 1000 g janjetina, mršava
  • 1 kom limun
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave

Priprema

  1. Meso (prsa, bubrežnjak) dobro operite i posušite. Posolite ga, poparite i utrljajte mirisnim travama te savijte u nauljenu posudu za pečenje. Limun narežite na deblje ploške i poredajte ih po mesu, sve prelijte maslinovim uljem i pokrijte folijom.
  2. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva celzijevih i pecite četrdesetak minuta.
  3. Potom sklonite foliju i ostavite u pećnici još desetak minuta da dobije rumenu boju.
Posjeti Gastro.hr