Jastučići od lisnatog tijesta s mljevenim mesom

Ovi smotuljci neodoljivo podsjećaju na ćevapčiće, pa ako su vam dosadili uobičajeni čevapi isprobajte ovaj recept poznatog kuhara Rudolpha van Veena
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 352

Umak

  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • vinski ocat

Meso

  • 250 g mljeveno meso
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 2 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica krušne mrvice
  • papar
  • sol
  • 20 list lisnato tijesto

Priprema

  1. Pomiješajte meso s umakom sambala i muškatnim oraščićem. Dodajte jaje i krušne mrvice. Posolite i popaprite prema okusu. Napravite male kobasice (veličine ćevapa).
  2. Otopljeno lisnato tijesto premažite drugim tučenim jajetom. Stavite kobasicu na vrh i pokrijte drugim listom tijesta pa čvrsto pritisnite.
  3. Ostavite rolice u hladnjaku oko deset minuta. Premažite jajetom te pecite na 170°C oko 15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr