gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovi smotuljci neodoljivo podsjećaju na ćevapčiće, pa ako su vam dosadili uobičajeni čevapi isprobajte ovaj recept poznatog kuhara Rudolpha van Veena
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 352
Umak
- 1 kom čili papričica
 - sol
 - vinski ocat
 
Meso
- 250 g mljeveno meso
 - 0.50 mala žlica muškatni oraščić
 - 2 kom jaje kokošje
 - 0.50 šalica krušne mrvice
 - papar
 - sol
 - 20 list lisnato tijesto
 
Priprema
- Pomiješajte meso s umakom sambala i muškatnim oraščićem. Dodajte jaje i krušne mrvice. Posolite i popaprite prema okusu. Napravite male kobasice (veličine ćevapa).
 - Otopljeno lisnato tijesto premažite drugim tučenim jajetom. Stavite kobasicu na vrh i pokrijte drugim listom tijesta pa čvrsto pritisnite.
 - Ostavite rolice u hladnjaku oko deset minuta. Premažite jajetom te pecite na 170°C oko 15 minuta.
 
Izvor Skuhatćute