gastro postao
Ovi smotuljci neodoljivo podsjećaju na ćevapčiće, pa ako su vam dosadili uobičajeni čevapi isprobajte ovaj recept poznatog kuhara Rudolpha van Veena
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 352
Umak
- 1 kom čili papričica
- sol
- vinski ocat
Meso
- 250 g mljeveno meso
- 0.50 mala žlica muškatni oraščić
- 2 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica krušne mrvice
- papar
- sol
- 20 list lisnato tijesto
Priprema
- Pomiješajte meso s umakom sambala i muškatnim oraščićem. Dodajte jaje i krušne mrvice. Posolite i popaprite prema okusu. Napravite male kobasice (veličine ćevapa).
- Otopljeno lisnato tijesto premažite drugim tučenim jajetom. Stavite kobasicu na vrh i pokrijte drugim listom tijesta pa čvrsto pritisnite.
- Ostavite rolice u hladnjaku oko deset minuta. Premažite jajetom te pecite na 170°C oko 15 minuta.
Izvor Skuhatćute