Jednostavno i slasno: Piletina u marinadi od soja umaka i meda

Getty Images
Možete biti maštoviti i bez puno truda, a dokaz je ova brzinska marinirana piletina.
Vidi originalni članak

Ovo je idealan recept za velike obiteljske ručkove jer priprema kratko traje i lako se kombinira s prilozima. Odlično će pristajati uz kuhano povrće, miješanu salatu, pire, kuhani krumpir i rižu.

Batke marinirajte večer ranije, stavite u hladnjak i jednostavno ubacite u pećnicu sat vremena prije posluživanja.

 

Sweety&Spicy Piletina Tagine - marokanski specijalitet s maslinama i limunom

 

Sastojci:

  • 1 – 1,5 kg bataka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 5 žlica meda
  • 50 ml soja sosa
  • 3 nasjeckana režnja češnjaka
  • 1 žličica nasjeckanog đumbira
  • ¼ žličice papra
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

 

Priprema:

  1. U dublju posudu poslažite piletinu. Pomiješajte sve preostale sastojke i prelijte ih preko bataka. Pokrijte folijom i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Ubacite piletinu i pecite 40 – 50 minuta. Okrenite batke jednom tijekom pečenja.
  3. Pustite da odstoji desetak minuta prije posluživanja.

 

za prste polizati Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata

 

Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr