gastro postao
Alfredo piletina savršen je recept za sve one koji ne vole provoditi puno vremena u kuhinji - ili ga jednostavno nemaju dovoljno...
Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan i brz. Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa.
Važna napomena - uvijek ostavi malo vode od kuhanja tjestenine pa po potrebi dodaj umaku kako bi bio kremast i prikladne gustoće.
Alfredo piletina
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 1/2 šalice mlijeka
- 1 1/2 šalica pilećeg temeljca
- 2 režnja češnjaka
- 250 g fettuccina
- 1/2 šalice vrhnja
- 1 šalica svježe naribanog parmezana
- Svježi peršin
Postupak:
- U velikoj tavi zagrij ulje. Dodaj piletinu i začini je solju i paprom. Prži je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Makni je sa strane, te je, kad se ohladi, nareži na trakice.
- U tavu na kojoj se pržila piletina dodaj mlijeko, temeljac i češnjak. Posoli i popapri te pusti da kuha. Dodaj fettuccine i kuhaj ih od tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavi kuhati dok tjestenina ne bude al dente.
- Pomiješaj vrhnje i parmezan i zatim dodaj u umak i kuhajte dok se ne zgusne.
- Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavi prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položi narezani file piletine. Ukrasi peršinom.