Recepti 19990 prikaza 27. kolovoza 2019.

Ručak gotov za manje od pola sata: Alfredo piletina

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Alfredo piletina savršen je recept za sve one koji ne vole baš puno kuhati. Sočni fettuccini u umaku od vrhnja gotovi su za točno 15 minuta, a kada tome još dodate piletinu, vaš ručak će biti gotov za pola sata.

Postupak pripreme piletine Alfredo je vrlo jednostavan i brz. Piletinu prepržimo na tavi, zatim u tavi otopimo maslac, dodamo vrhnje za kuhanje, pustimo da provrije pa dodamo parmezan i miješamo dok se ne otopi, zatim umak spojimo s kuhanom tjesteninom i po vrhu posložimo narezana pileća prsa. 

 

Možda vas zanima... Teriyaki piletina - najbrži i najfiniji put do Japana Recepti

 

Uvijek ostavite malo vode od kuhanja tjestenine pa ju dodajte umaku ako vam ispadne previše gust.

Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
  • sol, papar
  • svježe mljeveni papar
  • 1 1/2 šalice mlijeka
  • 1 1/2 šalica pilećeg temeljca
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g fettuccina
  • 1/2 šalice vrhnja 
  • 1 šalica svježe naribanog parmezana
  • peršin

 

Piletina u umaku od gljiva i vina Možda vas zanima... Piletina u umaku od gljiva i vina ručak je za čistu peticu Kolumne

 

Priprema:

  1. U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu i začinite je solju i paprom. Pržite je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Maknite je sa strane, te je kad se malo prohladi narežite. 
  2. U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i češnjak. Posolite i popaprite te pustite da kuha. Dodajte fettuccine i kuhajte ih od 3 minute uz stalno miješanje. Zatim nastavite kuhati dok tjestenina ne bude al dente.
  3. Pomiješajte vrhnje i parmezan i zatim dodajte u umak i kuhajte dok se ne zgusne. 
  4. Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavite prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite narezane filee piletine. Ukrasite peršinom. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.