Jesen stiže: Rižoto s vrganjima i slaninom

Thinkstock
Jesen se polako približava pa time i počinje sakupljanje gljiva koje su odličan dodatak raznim jelima.
Vidi originalni članak

Rižoto je jedno od tih jela – kremasto, nekomplicirano, prilagodljivo svakom nepcu. Još ako se u njega dodaju mirisni vrganji i slanina, gdje ćeš bolje.

Evo jednog brzog i ukusnog recepta.

 

ručak prvaka Teleći kotlet s maslinama i vrganjima

 

eto jeseni! Kralj je stigao: Recepti s vrganjima

 

Potrebno vam je:

  • 1 1/2 šalice riže
  • 10 dag vrganja
  • 4 šnite slanine
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 režanja češnjaka
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 žlica maslaca
  • sol
  • papar
  • peršin

Priprema:

  1. Na maslinovo ulje dodajte češnjak i rižu, posolite i podlijte vodom. 
  2. Kada je riža napola skuhana dodati vrganje i slaninu, ostaviti da se kuha.
  3. Podlijte vinom i ostavite da ispari.
  4. Dodati papar, peršin i po potrebi još soli. Umiješati maslac i po želji naribati parmezana.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr