Prva je na popisu juha koja može funkcionirati kao toplo predjelo ili cjeloviti brzinski ručak prikladan za duge radne dane. Uz vrganje, recept uključuje još samo tri sastojka – krumpir, povrtni temeljac i maslac. Gotova je za 45 minuta, ali prednost je to što je možete pustiti da se lagano krčka.
Na sličan se način, kao bogato predjelo ili ručak, može servirati i Napoleon s vrganjima i bukovačama. Ovaj recept ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, ali svakako trebate imati strpljenja pri slaganju vašeg tornjića. Kad vidite ovaj genijalni popis sastojaka, neće vam biti krivo što morate uložiti malo truda.
Odlično glavno jelo bit će ovaj rižoto s vrganjima, gorgonzolom i bijelim vinom. Uživat ćete u svakom zalogaju, a poslije ručka ćete i bezbrižno odmoriti zato što nećete morati oprati hrpu posuđa. Ako pak želite napraviti ručak za pamćenje, obavezno isprobajte teletinu začinjenu mljevenim suhim vrganjima koji daju poseban štih.
Za kraj predlažemo i jedan vege recept – odlične raviole punjene vrganjima s kremom od parmezana i umakom od celera.
Želimo vam ugodan tjedan!