10. svibnja 2016.

Nema mesa: Ravioli s vrganjima i kremom od parmezana

ravioli.jpg
1/2
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz malo truda i vi možete pripremiti jelo kao profesionalni chef, baš poput ove delicije s gljivama!

Chefica Ana Grgić otkrila nam je recept za pripremu raviola, koje je iskombinirala s ukusnom kremom od parmezana i upotpunila umakom od celera. Kada jednom savladate izradu raviola moći ćete iskušati razne varijacije smjese i umaka koji će obogatiti vaš kulinarski repertoar. Dobar tek!

Sastojci:

Tijesto:

  • 300 g brašna
  • 3 jaja
  • sol

Smjesa od vrganja:

  • 100 g luka
  • Timijan
  • Češanj češnjaka
  • 200 g vrganja
  • 100 g portabella gljiva
  • Sol, papar

vrganji 2.jpg | Author:

Krema od parmezana:

  • 3 dl vrhnja za kuhanje
  • 100 g parmezana
  • grančica timijana

Umak od celera:

  • 300 g očišćenog, na kockice narezanog celera
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 3 dl mlijeka
  • timijan
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Umijesiti tijesto od navedenih namirnica, umotati u plastičnu foliju i ostaviti najmanje pola sata na hladnom. 
  2. Na maslinovom ulju pirjati sitno sjeckani luk, malo timijana, sjeckani češanj češnjaka, dodati sitno sjeckane vrganje i portabella gljive, začiniti solju i paprom.
  3. Kad tekućina koju gljive puste ispari, smjesa je gotova.
  4. Razvaljati tijesto, rezati tijesto na kocke i puniti smjesom od vrganja. Pokriti drugim tijestom i dobro stisnuti rubove.
  5. Raviole skuhajte u slanoj vodi, najbolje je da ostanu al dente.
  6. Vrhnje stavite u lončić i na vatru, dodajte grančicu timijana.
  7. Dio parmezana narežite na listiće, oni će vam poslužiti za dekoraciju jela prilikom serviranja. Ostatak parmezana naribajte i stavite u toplo vrhnje.
  8. Dodajte papar i ako je potrebno sol, miješajte par minuta na laganoj vatri. Na kraju izvadite timijan.
  9. Celer skuhajte u mlijeku uz dodatak timijana i soli, procijedite, usitnite kuhani celer štapnim mikserom, dodajte vrhnje i lagano kuhajte, dodajte sol i papar. Umak mora biti dosta gust.
  10. Servirajte s listićima parmezana i mladim izdancima graška ili nekih drugih klica.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.