gastro postao
Uz malo truda i vi možete pripremiti jelo kao profesionalni chef, baš poput ove delicije s gljivama!
Chefica Ana Grgić otkrila nam je recept za pripremu raviola, koje je iskombinirala s ukusnom kremom od parmezana i upotpunila umakom od celera. Kada jednom savladate izradu raviola moći ćete iskušati razne varijacije smjese i umaka koji će obogatiti vaš kulinarski repertoar. Dobar tek!
Sastojci:
Tijesto:
- 300 g brašna
- 3 jaja
- sol
Smjesa od vrganja:
- 100 g luka
- Timijan
- Češanj češnjaka
- 200 g vrganja
- 100 g portabella gljiva
- Sol, papar
Krema od parmezana:
- 3 dl vrhnja za kuhanje
- 100 g parmezana
- grančica timijana
Umak od celera:
- 300 g očišćenog, na kockice narezanog celera
- 1 dl vrhnja za kuhanje
- 3 dl mlijeka
- timijan
- Sol, papar
Priprema:
- Umijesiti tijesto od navedenih namirnica, umotati u plastičnu foliju i ostaviti najmanje pola sata na hladnom.
- Na maslinovom ulju pirjati sitno sjeckani luk, malo timijana, sjeckani češanj češnjaka, dodati sitno sjeckane vrganje i portabella gljive, začiniti solju i paprom.
- Kad tekućina koju gljive puste ispari, smjesa je gotova.
- Razvaljati tijesto, rezati tijesto na kocke i puniti smjesom od vrganja. Pokriti drugim tijestom i dobro stisnuti rubove.
- Raviole skuhajte u slanoj vodi, najbolje je da ostanu al dente.
- Vrhnje stavite u lončić i na vatru, dodajte grančicu timijana.
- Dio parmezana narežite na listiće, oni će vam poslužiti za dekoraciju jela prilikom serviranja. Ostatak parmezana naribajte i stavite u toplo vrhnje.
- Dodajte papar i ako je potrebno sol, miješajte par minuta na laganoj vatri. Na kraju izvadite timijan.
- Celer skuhajte u mlijeku uz dodatak timijana i soli, procijedite, usitnite kuhani celer štapnim mikserom, dodajte vrhnje i lagano kuhajte, dodajte sol i papar. Umak mora biti dosta gust.
- Servirajte s listićima parmezana i mladim izdancima graška ili nekih drugih klica.