gastro postao
Odlična ideja za ručak!
Zašto ne biste napravili teletinu umjesto uobičajene piletine ili svinjetine! Zbog svojeg ukusnog mesa, teletina je savršena za nedjeljni ručak.
Ovo ukusno meso, pripremit ćete tako da ga začinite ni više ni manje nego suhim vrganjima koji će dati jedan predivan miris i štih ovom jelu.
Poslužite uz pire krumpir i salatu od matovilca ili rukole i uživajte u ovom bogatom ručku!
Ako želite, također možete pripremiti i umak od hrena pa ga poslužiti uz krumpir i meso.
Sastojci:
- 2 žlice suhih vrganja
- 2 žlice soli
- 1 žlica crnog papra u zrnu
- 1 žličica listića origana ili mažurana
- Teleća rebra (4 - 5 rebara) u komadu
- Umak od hrena: grčki jogurt, hren (iz staklenke), sol, češnjak, papar
Priprema:
- Pomiješati vrganje, sol, papar i origano te sve usitniti u mužaru; meso dobro premazati pripremljenim suhim začinima i staviti u posudu za pečenje pa ostaviti na sobnoj temperaturi na sat vremena (ili još bolje preko noći)
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva, meso pokriti folijom i peći ga otprilike 3 sata, odnosno, dok više ne izlazi crveni sok kada zabodete vilicu u meso (duljina pečenja ovisi o veličini mesa)
- Pred kraj pečenja, pojačati temperaturu na 200 stupnjeva, skinuti foliju s mesa i peći ga još 10 - 15 minuta da dobije lijepu hrskavu koricu
- Pečeno meso izvaditi iz pećnice i ostaviti sat vremena na sobnoj temperaturi da se hladi
- Odvojiti meso od kosti i narezati ga na komade te preliti umakom koji se napravio tijekom pečenja
- Poslužiti uz pire i umak od hrena (pomiješati sve sastojke prema vlastitom ukusu) te salatu od matovilca.
Dobar tek!