Recepti 12. veljače 2023.

Ručak za pet: Teletina u umaku od senfa

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna fine, domaće i aromatične teletine krije se u žlici kvalitetnog senfa.

Tek nekoliko sastojaka, riža ili domaća tjestenina za prilog i bogat ručak je spreman. Pripremi teleće šnicle u gustom umaku od senfa i povrća pa navali na svoj tanjur toplog, domaćeg jela.

Pusti da povrće omekša do kraja, a meso neka se kuha što duže kako bi postalo fino i meko. Zdjela sezonske salate također će biti odlična ideja uz ovo jelo.

 

Možda vas zanima... Teleći ragu s maslinama – specijalitet korzikanske kuhinje koji nas je oduševio Recepti

 

Teletina u umaku od senfa

Sastojci:

  • 6 telećih šnicli
  • 5 žlica brašna
  • 2 žlice crvene paprike
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 1 žlica senfa
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice peršina
  • sol, papar

 

Teleće-pečenje-s-krumpirima Možda vas zanima... Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima Recepti

 

Postupak:

  1. Pomiješati brašno i crvenu papriku pa u tu mješavinu uvaljati šnicle sa svih strana.
  2. Maslac otopiti na tavi, ispeći šnicle.
  3. Kada se meso zapeče sa svih strana, izvaditi ga na tanjur, a na maslac dodati sitno sjeckani luk i ribanu mrkvu.
  4. Kada se luk zastakli, dodati protisnuti češnjak i senf.
  5. Kratko pirjati pa dodati malo vode i pomiješati.
  6. Kuhati, a zatim vratiti meso i pustiti da se pirja.
  7. Za to vrijeme skuhati tjesteninu ili rižu.
  8. Kada je gotovo, posipati svježim peršinom i poslužiti toplo.

 

 

Teletina Možda vas zanima... Brzi teleći odresci s koricom od krumpira Recepti Možda vas zanima... Domaći ravioli s telećom jetrom u juhi od telećih kosti Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.