gastro postao
Tajna fine, domaće i aromatične teletine krije se u žlici kvalitetnog senfa.
Tek nekoliko sastojaka, riža ili domaća tjestenina za prilog i bogat ručak je spreman. Pripremi teleće šnicle u gustom umaku od senfa i povrća pa navali na svoj tanjur toplog, domaćeg jela.
Pusti da povrće omekša do kraja, a meso neka se kuha što duže kako bi postalo fino i meko. Zdjela sezonske salate također će biti odlična ideja uz ovo jelo.
Teletina u umaku od senfa
Sastojci:
- 6 telećih šnicli
- 5 žlica brašna
- 2 žlice crvene paprike
- 3 režnja češnjaka
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 žlica senfa
- 3 žlice maslaca
- 2 žlice peršina
- sol, papar
Postupak:
- Pomiješati brašno i crvenu papriku pa u tu mješavinu uvaljati šnicle sa svih strana.
- Maslac otopiti na tavi, ispeći šnicle.
- Kada se meso zapeče sa svih strana, izvaditi ga na tanjur, a na maslac dodati sitno sjeckani luk i ribanu mrkvu.
- Kada se luk zastakli, dodati protisnuti češnjak i senf.
- Kratko pirjati pa dodati malo vode i pomiješati.
- Kuhati, a zatim vratiti meso i pustiti da se pirja.
- Za to vrijeme skuhati tjesteninu ili rižu.
- Kada je gotovo, posipati svježim peršinom i poslužiti toplo.