Recepti 10210 prikaza 07. listopada 2018.

Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima

Teleće-pečenje-s-krumpirima
Dreamstime
Teleće pečenje je jedno od omiljenih jela na našim prostorima. Pa, krenimo na pripremanje!

Ima li išta ljepše nego kad vas netko (mamurnog) pozove na nedjeljni ručak i onda vas zaplahne toplina iz pećnice uz miris dobrog mesa? Eto jedne ideje za savršen nedjeljni ručak!

Potrebno vam je

  • 1 kg teleće plećke
  • sol
  • papar
  • 150 ml suncokretova ulja
  • 200 g krumpira
  • 3 glavice luka
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 1 dl teleće juhe
  • 1 grančica ružmarina

Priprema

  1. Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro istucite batom s unutarnje strane. Posolite, popaprite i savijte u roladu te povežite špagom.
  2. Ovako pripremljeno meso spustite u zagrijano ulje i pržite oko pola sata okrećući ga da porumeni sa svih strana.
  3. Dodajte oguljeni i oprani krumpir i luk narezan na kolutove koji ste prepržili na maslacu.
  4. Posolite, popaprite i stavite u zagrijanu pećnicu na 200C te pecite dok meso ne omekša. Povremeno ga prelijevajte sokom.
  5. Prije nego što ćete poslužiti meso, umiješajte brašno razmučeno s juhom, zagrabite kuhačom po dnu posude da se skine zapečeni sok pa vratite jelo u pećnicu još desetak minuta.

Pa, dobar vam tek!

 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.