Recepti 16808 prikaza 07. listopada 2018.

Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima

Teleće-pečenje-s-krumpirima
Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Teleće pečenje je jedno od omiljenih jela na našim prostorima. Pa, krenimo na pripremanje!

Ima li išta ljepše nego kad vas netko (mamurnog) pozove na nedjeljni ručak i onda vas zaplahne toplina iz pećnice uz miris dobrog mesa? Eto jedne ideje za savršen nedjeljni ručak!

Potrebno vam je

  • 1 kg teleće plećke
  • sol
  • papar
  • 150 ml suncokretova ulja
  • 200 g krumpira
  • 3 glavice luka
  • 1 žlica glatkog brašna
  • 1 dl teleće juhe
  • 1 grančica ružmarina

Priprema

  1. Meso odvojite od kosti, raširite ga na dasci i dobro istucite batom s unutarnje strane. Posolite, popaprite i savijte u roladu te povežite špagom.
  2. Ovako pripremljeno meso spustite u zagrijano ulje i pržite oko pola sata okrećući ga da porumeni sa svih strana.
  3. Dodajte oguljeni i oprani krumpir i luk narezan na kolutove koji ste prepržili na maslacu.
  4. Posolite, popaprite i stavite u zagrijanu pećnicu na 200C te pecite dok meso ne omekša. Povremeno ga prelijevajte sokom.
  5. Prije nego što ćete poslužiti meso, umiješajte brašno razmučeno s juhom, zagrabite kuhačom po dnu posude da se skine zapečeni sok pa vratite jelo u pećnicu još desetak minuta.

Pa, dobar vam tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.