Kako teletina ne bi bila suha, potrebno ju je marinirati i do nekoliko dana, a pripremate li manje komade teletine, marinirajte ih u mlijeku, a zatim ih osušite i pecite ili pržite.
Cijeli komad mesa pak začinite najdražim začinima. Pripremate li starinsku verziju teletine dovoljni će biti sol, papar, lovorov list, slatka crvena paprika i slični, jednostavniji začini. Pripremate li nešto egzotičnije verzije, svakako se zaigrajte pa dodajte različite začine poput curryja ili đumbira.
Dodajte tek malo ulja i nešto mlijeka kako bi meso omekšalo. Zamotajte u plastičnu foliju ili ubacite u vrećicu za zip zatvaračem. Kada ste spremni za pečenje, prebacite teletinu na lim, lagano je osušite od mlijeka i pecite na 100 stupnjeva i do nekoliko sati, ne manje od dva i ne više od pet, ovisno o tome kakav rezultat želite postići. Ovako niska temperatura postići će da se meso ispeče ravnomjerno, a na kraju lagano pojačajte vatru kako bi meso poprimilo lijepu, hrskavu koricu.
Teletinu poslužite uz krumpir iz pećnice ili fini umak od gljiva.