Špajza 16. svibnja 2016.

Pohana teletina punjena pršutom i šampinjonima

teletina-punjena-pršutom-i-.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr
Eto i jedna zanimljiva modifikacija omiljenih pohanaca!

Našla sam recept za Osječki odrezak i onda mi je palo napamet zašto ne bi iskombinirala Osječki i Biokovski. Osječki se puni svinjetina (ruža), ali nisam ja baš od pohane svinjetine, makar je čisto meso, tako sam ju zamijenila teletinom, napokon, teletina. Onda sam šunku zamijenila pršutom, u stilu biokovskog odreska, dodala u punjenje šampinjone i jaja.


Priprema:
U mesnici vam odmah izrežu odreske, fino ih istucite, malo prerežite nožem preko žila da vam se ne skupe tijekom pohanja. Na tavi prepržite luk, pa šampinjone izrezane na listiće, te nakon 8 min, kad se malo šampinjoni skupe (poklopite ih, da ostanu sočni, pa otklopite da voda ispari) dodajte pršut izrezan na trake. Pustite ga da se malo skupi i u to dodajte jaja, dobro promiješajte. Sve treba ostat mekano, sve će se stvrdnut tijekom pohanja. Napunite odreske smjesom i pričvrstite ih čačkalicama i prvo ih upacajte u smjesu jaja, parmezana, brašna i malo timijana, pa sve uvaljajte u mrvice. Pecite na umjerenoj vatri sa svake strane po desetak minute. Pazite sa soljenjem, jer pršut je već dosta slan, ja sam solila teletinu i jaja.

Sastojci:

  • 30 dag teletine
  • 5 dag pršuta
  • 5 dag šampinjona
  • jaje
  • luk
Pohani juneći odrezak u ribancu s rižotom od gljiva | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Za pohanje:

  • jaje
  • 2 žlice parmezana
  • žlica brašna
  • malo soli
  • malo timijana
  • mrvice

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.