gastro postao
Miris pečenog mesa u kišno popodne.... Idila...
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 765
Potrebno vam je
- 1000 g teletina, srednje masna
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica papar
- 2 kom lovorov list
- 4 grančica majčina dušica
- 6 režanj češnjak
- 4 kom mrkva, crvena
- 200 g rajčice, cherry
- 2 kom luk ,crveni
- 4 kom krumpir, zreli
- 1 šalica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 220°C. Premažite meso žlicom ulja pa začinite solju i paprom. Na površinu mesa stavite grančice majčine dušice i lovorove listove. Stavite meso u lim za pečenje. Prelijte ostakom ulja i još malo začinite. Oko mesa poredajte češnjak i povrće.
- Pecite sat vremena, a svako toliko podlijte povrće sokovima iz lima za pečenje.
- Izvadite meso iz lima za pečenje, stavite ga na štednjak pa ulijte vino. Deglazirajte miješajući i stružući dno. Kad se zgusne, prelijte preko mesa i povrća i poslužite.
Izvor Skuhatćute