Recepti 09. ožujka 2022.

Hrskavi domaći čips na dva načina

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći je čips vrlo lako napraviti, a nedvojbeno je ukusniji (i zdraviji) od kupovnih. U nastavku otkrij dva odlična recepta prigodna za obiteljske filmske večeri.

Prvi te recept vodi do klasičnog i svima poznatog slanog čipsa. Odaberi četiri krumpira srednje veličine i nareži ih vrlo tanko. Ako nemaš mandolinu s posebnim nastavkom, reži ručno  - strpljivo i oprezno. Potopi krumpir u vodu, isperi i ponovno napuni zdjelu. Dobro posoli i pusti da se namače dvadesetak minuta.

Trebat će ti otprilike dvije žlice soli, ovisno o tome koliko su krumpiri veliki. Isperi i vrlo dobro ocijedi, a u međuvremenu zagrij ulje u fritezi. Znat ćeš da je krumpir gotov čim poprimi zlatnu boju. Izvadi ga i položi na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Isprobaj i dodatno posoli po potrebi. 

 

Možda vas zanima... Pečeni krumpir kao iz restorana brze hrane Recepti

 

 

Druga je opcija ljutkasti čips od batata koji se peče u pećnici. Zagrij je na 230 stupnjeva i obloži lim papirom za pečenje. Nareži na tanke kriške dva velika batata, prelij s dvije žlice maslinovog ulja i pospi četvrtinom žlice kajenskog papra. Posoli i popapri po želji, a zatim posloži na lim. Peci osam minuta na jednoj i otprilike toliko na drugoj strani. Pričekaj da se ohladi prije serviranja. 

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Isprobaj obje vrste i slobodno ih posluži uz neke lagane umake. Naravno, možeš eksperimentirati sa začinima, a mi predlažemo da uključiš chilli i češnjak u granulama!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.