Recepti 5128 prikaza 15. rujna 2017.

Hrskavi domaći čips na dva načina

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći je čips vrlo lako napraviti, a nedvojbeno je ukusniji (i zdraviji) od kupovnih. U nastavku otkrijte dva odlična recepta prigodna za obiteljske filmske večeri.

Prvi vas recept vodi do klasičnog i svima poznatog slanog čipsa. Odaberite četiri krumpira srednje veličine i narežite ih vrlo tanko. Ako nemate ribež s posebnim nastavkom, režite ručno i budite strpljivi i oprezni. Potopite krumpir u vodu, isperite i ponovno napunite zdjelu. Dobro posolite i pustite da se namače dvadesetak minuta.

Trebat će vam otprilike dvije žlice soli, ovisno o tome koliko su krumpiri veliki. Isperite i ocijedite te zagrijte ulje u fritezi. Znat ćete da je krumpir gotov čim poprimi zlatnu boju. Izvadite ga i položite na papirnate ubruse te dodatno posolite po potrebi.

 

prženi krumpirići Možda vas zanima... Omiljeni slasni krumpirići u sasvim novom ruhu Recepti

 

Druga je opcija ljutkasti čips od batata koji se peče u pećnici. Zagrijte je na 230 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Narežite na tanke kriške tri velika slatka krumpira, prelijte s dvije žlice maslinovog ulja i pospite četvrtinom žlice kajenskog papra. Posolite i popaprite po želji, a zatim posložite na lim. Pecite osam minuta na jednoj i sedam minuta na drugoj strani i pričekajte kratko da se ohladi.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Isprobajte obje vrste i slobodno ih poslužite uz neke lagane umake. Naravno da možete eksperimentirati sa začinima, a mi predlažemo da uključite chilli i češnjak!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.