gastro postao
Jesen se polako približava pa time i počinje sakupljanje gljiva koje su odličan dodatak raznim jelima.
Rižoto je jedno od tih jela – kremasto, nekomplicirano, prilagodljivo svakom nepcu. Još ako se u njega dodaju mirisni vrganji i slanina, gdje ćeš bolje.
Evo jednog brzog i ukusnog recepta.
Potrebno vam je:
- 1 1/2 šalice riže
- 10 dag vrganja
- 4 šnite slanine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 režanja češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 1 žlica maslaca
- sol
- papar
- peršin
Priprema:
- Na maslinovo ulje dodajte češnjak i rižu, posolite i podlijte vodom.
- Kada je riža napola skuhana dodati vrganje i slaninu, ostaviti da se kuha.
- Podlijte vinom i ostavite da ispari.
- Dodati papar, peršin i po potrebi još soli. Umiješati maslac i po želji naribati parmezana.
Dobar tek!