Jeste li probali tradicionalni škotski cranachan s malinama?

Thinkstock
Desert sa zobenim pahuljicama, viskijem, tučenim vrhnjem i medom škotski je klasik
Vidi originalni članak

Cranachan je tradicionalni škotski desert od slatkog vrhnja pomiješanog s malo meda i whiskeya. Blago prepečene zobene pahuljice, maline i šlag od slatkog vrhnja s dodatkom malo whiskeya i meda. U tradicionalni receptima piše da se koristi med od vrijesa.

Cranachan je blagog okusa, idealan kao doručak ili kao ljetni desert. 

 

Fini desert Brownie s malinama - ljeto je upravo postalo još malo bolje

 

Potrebno vam je:

  • 5 žlica zobenih pahuljica
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice meda
  • 400 g malina
  • 150 g svježeg kravljeg sira

 

iz kućne radinosti Rashladi se uz domaći sirup od maline

 

Priprema:

  1. Lim obložite folijom i na njega stavite zobene pahuljice. Pecite ih u pećnici oko tri minute.
  2. U međuvremenu pomiješajte vrhnje, sir, med i viski. Na dno visoke čaše za desert stavite nekoliko malina, prekrijte polovicom smjese, zobenim pahuljicama pa ponovno malinama i smjesom od vrhnja. Na vrh stavite žlicu pahuljica.
Posjeti Gastro.hr