gastro postao
Desert sa zobenim pahuljicama, viskijem, tučenim vrhnjem i medom škotski je klasik
Cranachan je tradicionalni škotski desert od slatkog vrhnja pomiješanog s malo meda i whiskeya. Blago prepečene zobene pahuljice, maline i šlag od slatkog vrhnja s dodatkom malo whiskeya i meda. U tradicionalni receptima piše da se koristi med od vrijesa.
Cranachan je blagog okusa, idealan kao doručak ili kao ljetni desert.
Potrebno vam je:
- 5 žlica zobenih pahuljica
- 150 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice meda
- 400 g malina
- 150 g svježeg kravljeg sira
Priprema:
- Lim obložite folijom i na njega stavite zobene pahuljice. Pecite ih u pećnici oko tri minute.
- U međuvremenu pomiješajte vrhnje, sir, med i viski. Na dno visoke čaše za desert stavite nekoliko malina, prekrijte polovicom smjese, zobenim pahuljicama pa ponovno malinama i smjesom od vrhnja. Na vrh stavite žlicu pahuljica.