Još bolji doručak uz pržene banane s cimetom

Shutterstock
Karamelizirane banane s cimetom oduševit će te na prvi zalogaj....
Vidi originalni članak

Pržene banane možeš jesti samostalno, ali odlično se sljubljuju i s kuglicom sladoleda ili grčkim jogurtom. Možeš ih poslužiti i na palačinkama ili tostu. Izvana su karamelizirane, a iznutra meke i slatke.

Za pripremu ove poslastice trebat će ti maslac, banane, cimet i med. Koristi zrele banane, ali ne preporučujemo upotrebu prezrelih banana. Banane prženjem omekšavaju, pa bi zrele banane postale pretjerano kašaste. Vrijeme pripreme je deset minuta, a količina je dovoljna za dvije do četiri porcije. 

 

Samo dva sastojka! Palačinke od banane - ukusno ponavljanje gradiva

 

Sastojci:

  • 2 banane, izrezana ne ploške
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice meda 

Priprema: 

  1. U tavi na srednje jakoj vatri miješaj cimet, maslac i med dok se ne otope i sjedine.
  2. Dodaj kriške banane te ih prži četiri minute dok se ne počnu karamelizirati i poprimati zlatno smeđu boju. Po potrebi prilagodi temperaturu i vrijeme kuhanja kako banane ne bi izgorjele.
  3. Preokreni sve komade banane i prži ih još četiri minute dok druga strana ne porumeni.
  4. Posluži odmah uz sladoled, jogurt, palačinke, waffle ili pohani kruh.

Dobar tek!

 

SWIRL MUFFINS Mirisni muffini od banane s čokoladnim zaokretom

Posjeti Gastro.hr