gastro postao
Karamelizirane banane s cimetom oduševit će te na prvi zalogaj....
Pržene banane možeš jesti samostalno, ali odlično se sljubljuju i s kuglicom sladoleda ili grčkim jogurtom. Možeš ih poslužiti i na palačinkama ili tostu. Izvana su karamelizirane, a iznutra meke i slatke.
Za pripremu ove poslastice trebat će ti maslac, banane, cimet i med. Koristi zrele banane, ali ne preporučujemo upotrebu prezrelih banana. Banane prženjem omekšavaju, pa bi zrele banane postale pretjerano kašaste. Vrijeme pripreme je deset minuta, a količina je dovoljna za dvije do četiri porcije.
Sastojci:
- 2 banane, izrezana ne ploške
- 1/2 žličice cimeta
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice meda
Priprema:
- U tavi na srednje jakoj vatri miješaj cimet, maslac i med dok se ne otope i sjedine.
- Dodaj kriške banane te ih prži četiri minute dok se ne počnu karamelizirati i poprimati zlatno smeđu boju. Po potrebi prilagodi temperaturu i vrijeme kuhanja kako banane ne bi izgorjele.
- Preokreni sve komade banane i prži ih još četiri minute dok druga strana ne porumeni.
- Posluži odmah uz sladoled, jogurt, palačinke, waffle ili pohani kruh.
Dobar tek!