gastro postao
Klasični muffini s dodatkom banane i malenim čokoladnim zaokretom za sve ljubitelje slatkoga...
Ako voliš muffine, bananu i namaz od lješnjaka ovaj recept kao da je stvoren za tebe. Bilo da je riječ o slatkom doručku ili popodnevnom zalogaju, uz pomoć njega možeš iskoristiti zrele banane i u svoj organizam ubaciti nešto više vitamina. Nadalje, sve to dodatno možeš začiniti i Nutellom ili domaćim namazom od lješnjaka.
Dakle, osim što su ukusni, ove je muffine zanimljivo i vidjeti. Postupak pripreme je veoma lagan, samo nastavi čitati!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 čajna žličica sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 4 banane
- 100 g šećera
- 70 g smeđeg šećera
- 1 veliko jaje
- 60 ml ulja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 60 g nasjeckanih oraha
- Nutella ili domaći namaz od lješnjaka
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Pripremi kalup za pečenje muffina i obloži ga košaricama za muffine.
- U srednje velikoj posudi umuti brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol dok se dobro ne sjedine. Stavi na stranu.
- U velikoj posudi umuti bananu, obični šećer, smeđi šećer. Zatim dodaj jaje, biljno ulje i ekstrakt vanilije. Dobivenu smjesu umuti u smjesu od brašna te zatim sve dobro promiješaj. Kada dobiješ jednoliku smjesu dodaj orahe pa ponovno lagano promiješaj.
- Napuni kalupe za muffine, otprilike do 3/4. U svaki muffin dodaj žličicu Nutelle ili domaćeg namaza od lješnjaka i zatim ju uz pomoć čačkalice umiješaj u tijesto. Radi to u kružnim pokretima kako bi dobila zavijene linije.
- Peci muffine 15 do 17 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu muffina ne izađe čista.
- Posluži ih tople ili ih ohladi i čuvaj u zatvorenoj posudi do posluživanja.
U slast!