Juha od brokule s parmezanom

Thinkstock
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 900 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 50 ml ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 šalica pileći temeljac
  • 180 g parmezan
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Zakuhajte vodu u velikom loncu pa dodajte brokulu narezanu na cvjetove i kuhajte 5 min. Ocijedite i ostavite sa strane.
  2. U lonac dodajte maslinovo ulje i zgnječeni češnjak uz zagrijavanje na srednjoj vatri.
  3. Nakon 1­2 min,kada češnjak omekša i počne poprimati zlatnu boju, dodajte brokulu, začinite sa soli i paprom te dobro promiješajte.
  4. Poklopite lonac, smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 1 h uz povremeno miješanje, dok se brokula na pritisak raspadne.
  5. Ulijte pileći temeljac i zagrijte do vrenja te kuhajte još 5 min.
  6. Polovicu količine juhe usitnite u blenderu ili pomoću štapnog miksera.
  7. Ispasirani dio juhe vratite u lonac te dodajte parmezan i limunov sok po ukusu.
  8. Servirajte toplo uz tostirani kruh.
Posjeti Gastro.hr