gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 900 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 50 ml ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 šalica pileći temeljac
- 180 g parmezan
- 1 kom limun
Priprema
- Zakuhajte vodu u velikom loncu pa dodajte brokulu narezanu na cvjetove i kuhajte 5 min. Ocijedite i ostavite sa strane.
- U lonac dodajte maslinovo ulje i zgnječeni češnjak uz zagrijavanje na srednjoj vatri.
- Nakon 12 min,kada češnjak omekša i počne poprimati zlatnu boju, dodajte brokulu, začinite sa soli i paprom te dobro promiješajte.
- Poklopite lonac, smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 1 h uz povremeno miješanje, dok se brokula na pritisak raspadne.
- Ulijte pileći temeljac i zagrijte do vrenja te kuhajte još 5 min.
- Polovicu količine juhe usitnite u blenderu ili pomoću štapnog miksera.
- Ispasirani dio juhe vratite u lonac te dodajte parmezan i limunov sok po ukusu.
- Servirajte toplo uz tostirani kruh.