Juha od hokaido bundeve

Vegetarijanska jesenska juha s japanskom hokaido bundevom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 280

Potrebno vam je

  • 2 kom hokaido bundeva
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1.50 l voda
  • sol
  • papar
  • peršin, list

Priprema

  1. Operite hokaido bundeve te ih očistite od koštica i narežite na kockice. Koru nije potrebno guliti.
  2. Ogulite krumpir i narežite ga na kockice.
  3. Luk koji je prethodno očišćen i nasjeckan, stavite na vruće ulje te ga prodinstajte.
  4. Nakon šte se luk zažutio, dodajte nasjeckanu bundevu i krumpir, te podlijte vodom dok voda ne prekrije povrće.
  5. Kuhajte na srednjoj vatri dok se bundeva ne počne lako drobiti pod kuhačom.
  6. Vruću juhu stavite u blender ili juhu smiksajte štapnim mikserom. Ukoliko bude gusta, slobodno dodajte vode po želji.
  7. Pri kraju dodajte soli, papra i peršina po ukusu.

Vegetarijanska jesenska juha s japanskom hokaido bundevom

Izvor Zdrava Krava

Posjeti Gastro.hr