gastro postao
Vegetarijanska jesenska juha s japanskom hokaido bundevom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 280
Potrebno vam je
- 2 kom hokaido bundeva
- 2 kom krumpir, zreli
- 2 kom luk ,crveni
- 1.50 l voda
- sol
- papar
- peršin, list
Priprema
- Operite hokaido bundeve te ih očistite od koštica i narežite na kockice. Koru nije potrebno guliti.
- Ogulite krumpir i narežite ga na kockice.
- Luk koji je prethodno očišćen i nasjeckan, stavite na vruće ulje te ga prodinstajte.
- Nakon šte se luk zažutio, dodajte nasjeckanu bundevu i krumpir, te podlijte vodom dok voda ne prekrije povrće.
- Kuhajte na srednjoj vatri dok se bundeva ne počne lako drobiti pod kuhačom.
- Vruću juhu stavite u blender ili juhu smiksajte štapnim mikserom. Ukoliko bude gusta, slobodno dodajte vode po želji.
- Pri kraju dodajte soli, papra i peršina po ukusu.
Vegetarijanska jesenska juha s japanskom hokaido bundevom
Izvor Zdrava Krava