Juha od jabuke i rajčica

Kombinacija koja će vas ostavit bez daha
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 47

Potrebno vam je

  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 3 kom jabuka (cijela)
  • 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 žlica senf
  • 0.50 žlica vino bijelo
  • 800 g pelati
  • 4 šalica jabukovača
  • 0.75 šalica vrhnje za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte maslac pa dodajte sjeckani luk i češnjak. Pirjajte nekoliko minuta te ubacite narezane jabuke, senf, umak od rajčice i vino. Pustite da zavri te kuhajte dok se tekućina ne reducira na pola.
  2. Dodajte pelate i jabukovaču, opet pričekajte da zavri pa smanjite vatru i kuhajte oko sat vremena. Dolijte vrhnje i izmiksajte. vratite juhu na vatru, posolite i popaprite pa poslužite s kruhom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr