Recepti 03. listopada 2014.

Juha od jabuke i rajčica

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija koja će vas ostavit bez daha

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 47

Potrebno vam je

  • 2 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 3 kom jabuka (cijela)
  • 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 žlica senf
  • 0.50 žlica vino bijelo
  • 800 g pelati
  • 4 šalica jabukovača
  • 0.75 šalica vrhnje za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte maslac pa dodajte sjeckani luk i češnjak. Pirjajte nekoliko minuta te ubacite narezane jabuke, senf, umak od rajčice i vino. Pustite da zavri te kuhajte dok se tekućina ne reducira na pola.
  2. Dodajte pelate i jabukovaču, opet pričekajte da zavri pa smanjite vatru i kuhajte oko sat vremena. Dolijte vrhnje i izmiksajte. vratite juhu na vatru, posolite i popaprite pa poslužite s kruhom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.