gastro postao
Kombinacija koja će vas ostavit bez daha
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 47
Potrebno vam je
- 2 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 3 kom jabuka (cijela)
- 0.50 šalica pasirana rajčica (passata)
- 1 žlica senf
- 0.50 žlica vino bijelo
- 800 g pelati
- 4 šalica jabukovača
- 0.75 šalica vrhnje za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte maslac pa dodajte sjeckani luk i češnjak. Pirjajte nekoliko minuta te ubacite narezane jabuke, senf, umak od rajčice i vino. Pustite da zavri te kuhajte dok se tekućina ne reducira na pola.
- Dodajte pelate i jabukovaču, opet pričekajte da zavri pa smanjite vatru i kuhajte oko sat vremena. Dolijte vrhnje i izmiksajte. vratite juhu na vatru, posolite i popaprite pa poslužite s kruhom.
Izvor Skuhatćute