Juha od luka i plavog sira

Zanimljiva juha koju ćete rado uvrstiti na stalni kućni menu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 462

Potrebno vam je

  • 600 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 list lovorov list
  • 0.25 mala žlica muškatni oraščić
  • 90 g maslac, slani
  • 2 kom luk ,crveni
  • 75 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 l povrtni temeljac
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 150 g gorgonzola

Priprema

  1. Zakuhajte mlijeko s lovorom i muškatnim oraščićem.
  2. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 20 minuta. U drugoj posudi zagrijte maslac, dodajte luk i lagano ga pržite 10 minuta.
  3. Dodajte brašno i pržite 2 minute. Postupno dodajte mlijeko i temeljac, posolite, popaprite, pustite da zakuha pa kuhajte još 10 minuta.
  4. Dodajte sir i miješajte ga na vrlo laganoj vatri dok se ne rastopi.

Zanimljiva juha koju ćete rado uvrstiti na stalni kućni menu

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr