gastro postao
Zanimljiva juha koju ćete rado uvrstiti na stalni kućni menu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 462
Potrebno vam je
- 600 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 2 list lovorov list
- 0.25 mala žlica muškatni oraščić
- 90 g maslac, slani
- 2 kom luk ,crveni
- 75 g pšenično brašno, bijelo
- 1.50 l povrtni temeljac
- sol
- svježe mljeveni papar
- 150 g gorgonzola
Priprema
- Zakuhajte mlijeko s lovorom i muškatnim oraščićem.
- Maknite s vatre i ostavite da odstoji 20 minuta. U drugoj posudi zagrijte maslac, dodajte luk i lagano ga pržite 10 minuta.
- Dodajte brašno i pržite 2 minute. Postupno dodajte mlijeko i temeljac, posolite, popaprite, pustite da zakuha pa kuhajte još 10 minuta.
- Dodajte sir i miješajte ga na vrlo laganoj vatri dok se ne rastopi.
Zanimljiva juha koju ćete rado uvrstiti na stalni kućni menu
Izvor Skuhatćute