'Juneća kobasica' u umaku od kiselih jabuka

Ako još niste probali meso u kombinaciji s voćem, vrijeme je da doznate koliko su takva jela ukusna
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 376

Potrebno vam je

  • 3 kom junetina 
  • 8 kom mrkvač
  • 150 g panceta
  • 500 g jabuka (cijela)
  • 2 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 250 g pelati

Priprema

  1. Na veće juneće šnicle položiti komadiće tanko rezane, mekane pancete te ih dobro utući u šnicle. Zatim po dužini šnicla po rubu položiti na pola kuhanu mrkvu, sve lagano posoliti i popapriti te zarolati (po dužini) pa učvrstiti čačkalicama.
  2. Ovisno o količini šnicla izaberite veličinu protvana, pa je nauljite miješanim uljem, oko "kobasica" stavite polovine kiselih jabuka, 2 luka, limenku pelata, češnjaka, peršina (grubo iskomadati), posoliti.
  3. Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 1 h. Povremeno promiješajte i jednom okrenite kobasice.
  4. Kad su kobasice mekane izvaditi na duguljasti tanjur, a povrće na najfiniju pasirku ispasirati, vratiti sve ponovo u protvan da malo provrije.

Ako još niste probali meso u kombinaciji s voćem, vrijeme je da doznate koliko su takva jela ukusna

Posjeti Gastro.hr