gastro postao
Ako još niste probali meso u kombinaciji s voćem, vrijeme je da doznate koliko su takva jela ukusna
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 376
Potrebno vam je
- 3 kom junetina
- 8 kom mrkvač
- 150 g panceta
- 500 g jabuka (cijela)
- 2 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 0.50 vezica peršin, list
- 250 g pelati
Priprema
- Na veće juneće šnicle položiti komadiće tanko rezane, mekane pancete te ih dobro utući u šnicle. Zatim po dužini šnicla po rubu položiti na pola kuhanu mrkvu, sve lagano posoliti i popapriti te zarolati (po dužini) pa učvrstiti čačkalicama.
- Ovisno o količini šnicla izaberite veličinu protvana, pa je nauljite miješanim uljem, oko "kobasica" stavite polovine kiselih jabuka, 2 luka, limenku pelata, češnjaka, peršina (grubo iskomadati), posoliti.
- Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 1 h. Povremeno promiješajte i jednom okrenite kobasice.
- Kad su kobasice mekane izvaditi na duguljasti tanjur, a povrće na najfiniju pasirku ispasirati, vratiti sve ponovo u protvan da malo provrije.
Ako još niste probali meso u kombinaciji s voćem, vrijeme je da doznate koliko su takva jela ukusna