Kakav slatkiš: Brulée s malinama, smokvama i marelicama!

Francuski voćni desert popularan je u cijelom svijetu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 290

Ostalo

  • 0.50 žlica narančina kora
  • 0.75 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 0.50 mala žlica sok od limuna (prirod. svježi)
  • 0.50 mala žlica vanilin šećer
  • 12 kom smokve zelene, zrele
  • 6 kom marelica
  • 0.25 šalica maline
  • 6 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 6 žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet

"Creme fraiche"

  • 2 dl vrhnje za šlag
  • 2 žlica mlaćenica

Priprema

  1. Za ovo jelo morate se pripremiti 10-tak dana naprijed, odnosno pripremiti "creme fraiche". Dakle, u posudi pomiješajte 1 šalicu tučenog vrhnja i 2 žlice mlaćenice. Poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi od 8 do 24 sata, odnosno dok smjesa ne postane gusta. Nakon što je promiješate, ostavite je 10-tak dana dobro poklopljenu u hladnjaku.
  2. U maloj zdjeli pomiješajte naribanu koru naranče, sok od limuna, sok od naranče, vanilin i obični šećer.
  3. Dodajte nasjeckane smokve, prepolovljene marelice i maline.
  4. Razdijelite u vatrostalne posude, a prije posluživanja pospite smeđim šećerom i karamelizirajte uz pomoć plamenika dok se gotovo sav šećer ne istopi i na nekim mjestima postane zlatne boje.

Francuski voćni desert popularan je u cijelom svijetu

Posjeti Gastro.hr