Fantastičan spoj: Pizza s tikvicama i plavim sirom

Shutterstock
Genijalna kombinacija namirnica divno će se složiti s hrskavom podlogom. Probajte pojesti samo jedan komad!
Vidi originalni članak

Sezonska pizza ne traži posebnu pripremu, a na vaš tanjur donosi genijalnu kombinaciju okusa. Tikvicama, radiču, ružmarinu i gorgonzoli možete dodati i mesne dodatke poput pršuta ili fine šunke, ali i tunu ili inćune.

 

Novo ruho starog hita Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo

 

Bogati okusi u kombinaciji s hrskavim tijestom, uvjereni smo, vrlo će brzo postati vaša omiljena kombinacija. Recept za savršeno tijesto za pizzu potražite u nastavku, a zatim se bacite na pripremu ove divne, sezonske poslastice. U slast!

 

Pizza Uvijek može bolje: Napravite savršeno tijesto za pizzu

Tijesto za pizzu od samo dva sastojka

 

Potrebno vam je:

  • 500 g tijesta za pizzu
  • 4 žlice rajčice 
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 tikvica
  • 1 manja glavica radiča
  • 1 žličica ružmarina
  • 120 g gorgonzole
  • 2 žlice pinjola

Priprema:

  1. Ugrijte pećnicu na 250°C.
  2. Stavite tijesto u lim za pečenje pa ga pecite osam minuta dok ne postane hrskavo.
  3. U međuvremenu ugrijte ulje u tavi pa prepržite tikvice oko dvije minute.
  4. Dodajte nekoliko sjeckanih listova radiča i pržite još minutu te sve pospite ružmarinom.
  5. Tikvice i radič stavite na pizzu, koju ste premazali umakom od rajčica, i pospite natrganim plavim sirom te pinjolima.
  6. Pecite sedam minuta dok se sir ne otopi.

 

Posjeti Gastro.hr