gastro postao
Genijalna kombinacija namirnica divno će se složiti s hrskavom podlogom. Probajte pojesti samo jedan komad!
Sezonska pizza ne traži posebnu pripremu, a na vaš tanjur donosi genijalnu kombinaciju okusa. Tikvicama, radiču, ružmarinu i gorgonzoli možete dodati i mesne dodatke poput pršuta ili fine šunke, ali i tunu ili inćune.
Bogati okusi u kombinaciji s hrskavim tijestom, uvjereni smo, vrlo će brzo postati vaša omiljena kombinacija. Recept za savršeno tijesto za pizzu potražite u nastavku, a zatim se bacite na pripremu ove divne, sezonske poslastice. U slast!
Potrebno vam je:
- 500 g tijesta za pizzu
- 4 žlice rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 tikvica
- 1 manja glavica radiča
- 1 žličica ružmarina
- 120 g gorgonzole
- 2 žlice pinjola
Priprema:
- Ugrijte pećnicu na 250°C.
- Stavite tijesto u lim za pečenje pa ga pecite osam minuta dok ne postane hrskavo.
- U međuvremenu ugrijte ulje u tavi pa prepržite tikvice oko dvije minute.
- Dodajte nekoliko sjeckanih listova radiča i pržite još minutu te sve pospite ružmarinom.
- Tikvice i radič stavite na pizzu, koju ste premazali umakom od rajčica, i pospite natrganim plavim sirom te pinjolima.
- Pecite sedam minuta dok se sir ne otopi.