Kakav spoj: Štrudla od jabuka, naranče i brusnica

Thinkstock
Citrusaste arome odlično će se složiti s brusnicama i sitno sjeckanim jabukama
Vidi originalni članak

Prava zimska slastica očekuje vas u obliku štrudle od jabuka, naranče i brusnice. Kombinaciji dodajte i šaku sjeckanih oraha za notu hrskavosti i uživajte u divnom spoju okusa. Kore za savijače obavezno premažite maslacem kako bi bile hrskavije i punijeg okusa.

Potrebno vam je:

  • 1,5 šalica brusnica
  • 2 jabuke
  • 200 g smeđeg šećera
  • 1 žlica vode
  • 1 žličica narančine korice
  • 1 šaka oraha
  • 110 g maslaca
  • Tijesto za savijače
  • Prstohvat cimeta

Priprema:

  1. Nasjeckajte jabuke.
  2. U manjoj posudi pomiješajte brusnice, jabuke, smeđi šećer, vodu, narančinu koricu i cimet.
  3. Kuhajte oko 15 minuta dok dobivena tekućina ne postane gušća.
  4. Nakon 15 minuta dodajte sjeckane orahe i ohladite. 
  5. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  6. Maslac otopite pa premažite koru za savijače.
  7. Napunite nadjevom i zarolajte.
  8. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez smjese.
  9. Premažite ostatkom maslaca.
  10. Pecite oko 15 do 20 minuta.
  11. ​Ohladite i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr