Kalabreška pečena tjestenina

Odlična kombinacija tjestenine, krumpira i sira zapečenih u pećnici
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1061

Potrebno vam je

  • 1500 g rajčica, crvena
  • 10 list list bosiljka
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g krumpir, zreli
  • 125 ml ulje maslinovo
  • 500 g tjestenina s jajima
  • 350 g masline, crne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g sir pecorino
  • 1 žlica origano
  • 125 g krušne mrvice

Priprema

  1. Blanširajte rajčice minutu u velikoj posudi kipuće vode pa stavite pod mlaz hladne vode. ogulite i sitno narežite. Stavite u zdjelu s bosiljkom te posolite i popaprite. Ogulite i sitno narežite na ploške debljine oko šest mm.
  2. Namažite vatrostalnu posudu s malo ulja. Na dno stavite sloj rajčice, prekrijte slojem sirove tjestenine pa slojevima krumpira, maslina, luka, ulja, sira i origana. Pospite krušnim mrvicama i poprskajte preostalim uljem. Pecite sat vremena u pećnici prethodno zagrijanoj 180°C. Poslužite vruće.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr