gastro postao
Odlična kombinacija tjestenine, krumpira i sira zapečenih u pećnici
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1061
Potrebno vam je
- 1500 g rajčica, crvena
- 10 list list bosiljka
- sol
- svježe mljeveni papar
- 500 g krumpir, zreli
- 125 ml ulje maslinovo
- 500 g tjestenina s jajima
- 350 g masline, crne
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g sir pecorino
- 1 žlica origano
- 125 g krušne mrvice
Priprema
- Blanširajte rajčice minutu u velikoj posudi kipuće vode pa stavite pod mlaz hladne vode. ogulite i sitno narežite. Stavite u zdjelu s bosiljkom te posolite i popaprite. Ogulite i sitno narežite na ploške debljine oko šest mm.
- Namažite vatrostalnu posudu s malo ulja. Na dno stavite sloj rajčice, prekrijte slojem sirove tjestenine pa slojevima krumpira, maslina, luka, ulja, sira i origana. Pospite krušnim mrvicama i poprskajte preostalim uljem. Pecite sat vremena u pećnici prethodno zagrijanoj 180°C. Poslužite vruće.
Izvor Skuhatćute