Kamenice Casino

Popularni način pripreme kamenica uz specifičan okus koji daju slanina i maslac
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 6 kom kamenica
  • panceta
  • maslac, slani
  • luk ,crveni
  • 0.25 kom paprika, zelena
  • 0.25 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 0.25 kom crvena paprika
  • 20 g celer stabljika
  • 0.50 kom limunov sok
  • peršin, list
  • 1 mala žlica worchester umak
  • 1 prstohvat cajenski papar

Priprema

  1. Pancetu popržiti, izvaditi i na masnoći popržiti luk, kockice paprike i celera. Dodati sok limuna i Worchester umak.
  2. Pustiti da paprika i celer malo omekšaju.
  3. Umiješati malo maslaca da se poveže.
  4. Na posudu za pečenje staviti krupne soli da bi kamenice stabilno stajale.
  5. Na otvorenu polovinu kamenica staviti smjesu paprike, celera i na vrh prženu pancetu i malo cayenskog papra i peći u pećnici 12-ak minuta, paziti da se ne prepeće.
  6. Posuti kosanim peršinom.

Izvor Zdravko Perić

Posjeti Gastro.hr