Kamenice Rockefeller

Ovo jelo od kamenica posebno je popularno u Sjedinjenim Američkim Državama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 6 kom kamenica
  • maslac, slani
  • češnjak
  • krušne mrvice
  • luk ,crveni
  • španjak špinak
  • likeri (prosjek)
  • ulje maslinovo
  • parmezan
  • 1 kom limun
  • peršin, list
  • tabasco

Priprema

  1. Na maslacu prepržiti češnjak i polovinom maslaca preliti mrvice.
  2. Na ostaloj polovini maslaca sotirati luk, špinat ili biltvu i paziti da se ne prekuha.
  3. Ugasiti likerom Anisetom ili Pernodom, pustiti da alkohol ispari, dodati par kapi tabaska.
  4. U mrvice uliti malo maslinovog ulja i dodati ribani parmezan.
  5. Na posudu za pečenje staviti krupnu sol da bi kamenice čvrsto stajale. Na svaku polovinu kamenice staviti smjesu špinata ili blitve, a preko mrvice s parmezanom.
  6. Peći u pećnici na temperaturi 230 celzijevih stupnjeva 10-ak minuta.

Ovo jelo od kamenica posebno je popularno u Sjedinjenim Američkim Državama

Izvor Zdravko Perić

Posjeti Gastro.hr