gastro postao
Ovo jelo od kamenica posebno je popularno u Sjedinjenim Američkim Državama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 6 kom kamenica
- maslac, slani
- češnjak
- krušne mrvice
- luk ,crveni
- španjak špinak
- likeri (prosjek)
- ulje maslinovo
- parmezan
- 1 kom limun
- peršin, list
- tabasco
Priprema
- Na maslacu prepržiti češnjak i polovinom maslaca preliti mrvice.
- Na ostaloj polovini maslaca sotirati luk, špinat ili biltvu i paziti da se ne prekuha.
- Ugasiti likerom Anisetom ili Pernodom, pustiti da alkohol ispari, dodati par kapi tabaska.
- U mrvice uliti malo maslinovog ulja i dodati ribani parmezan.
- Na posudu za pečenje staviti krupnu sol da bi kamenice čvrsto stajale. Na svaku polovinu kamenice staviti smjesu špinata ili blitve, a preko mrvice s parmezanom.
- Peći u pećnici na temperaturi 230 celzijevih stupnjeva 10-ak minuta.
Ovo jelo od kamenica posebno je popularno u Sjedinjenim Američkim Državama
Izvor Zdravko Perić