Kelj, kobasice i krumpir u genijalnom zimskom ručku

Stockfood
Brzinski zimski ručak spaja fine kobasice, sezonski kelj i omiljeni pire krumpir.
Vidi originalni članak

Ovaj super brzi ručak idealan je za pripremu tijekom tjedna, kada se umorni vratite s posla ili nekih drugih obaveza. Sve što vam treba su kobasice, krumpir i kelj, dok će režanj ili dva češnjaka svakako pojačati okuse u zelenom prilogu.

 

Zimogriz Mala enciklopedija najboljih kobasica svijeta

 

Kada radite pire od krumpira i kelja, nemojte ih usitniti do kraja već ostavite sastojke u komadićima kako bi se na slasniji način zapekli na masnoći od kobasica.

Jelo poslužite uz žlicu ajvara, senfa ili hrskavi tostirani kruh. Odlično će se složiti i uz omiljenu zimnicu.

 

slastan obrok Fantastična chorizo kobasica sa slanutkom

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 para kobasica
  • 500 g krumpira
  • 1 manja glavica kelja
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir očistite pa ga nasjeckajte na kockice.
  2. Skuhajte ga u slanoj vodi u koju ste ubacili režanj češnjaka. Pustite da omekša.
  3. Pred kraj kuhanja dodajte mu kelj koji ste najprije oprali i nasjeckali na manje komadiće.
  4. Kobasice lagano zarežite nožem, pa ih ispecite na tavi.
  5. Kada su krumpir i kelj gotovi, ocijedite ih, začinite soli i paprom pa ih laganim pokretima kuhinjskim pomagalom pretvorite u pire.
  6. Dodajte ih kobasicama na tavi i lagano zapecite.
  7. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr