gastro postao
Brzinski zimski ručak spaja fine kobasice, sezonski kelj i omiljeni pire krumpir.
Ovaj super brzi ručak idealan je za pripremu tijekom tjedna, kada se umorni vratite s posla ili nekih drugih obaveza. Sve što vam treba su kobasice, krumpir i kelj, dok će režanj ili dva češnjaka svakako pojačati okuse u zelenom prilogu.
Kada radite pire od krumpira i kelja, nemojte ih usitniti do kraja već ostavite sastojke u komadićima kako bi se na slasniji način zapekli na masnoći od kobasica.
Jelo poslužite uz žlicu ajvara, senfa ili hrskavi tostirani kruh. Odlično će se složiti i uz omiljenu zimnicu.
Potrebno vam je:
- 2 para kobasica
- 500 g krumpira
- 1 manja glavica kelja
- 1 režanj češnjaka
- Sol, papar
Priprema:
- Krumpir očistite pa ga nasjeckajte na kockice.
- Skuhajte ga u slanoj vodi u koju ste ubacili režanj češnjaka. Pustite da omekša.
- Pred kraj kuhanja dodajte mu kelj koji ste najprije oprali i nasjeckali na manje komadiće.
- Kobasice lagano zarežite nožem, pa ih ispecite na tavi.
- Kada su krumpir i kelj gotovi, ocijedite ih, začinite soli i paprom pa ih laganim pokretima kuhinjskim pomagalom pretvorite u pire.
- Dodajte ih kobasicama na tavi i lagano zapecite.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!