Kiflice - najfinije su tople, a meke su čak i idući dan

Getty Images
Tajna najmekših kiflica krije se u tek dva svakodnevna sastojka - jajima i maslacu.
Vidi originalni članak

Obožavamo ih još tople, a pripremljenim po ovom receptu, poželjet ćete im se vratiti čak i idućeg dana. Ako prežive, naravno. Tajna najmekših kiflica krije se u jajima i maslacu, a za dodatni užitak, svakako razmislite da ih napunite sirom i šunkom ili pak svježim sirom u kombinaciji sa špinatom. 

 

Top 9 Kiflice, klipići, slanci - recepti za omiljena domaća peciva

 

Prazne ih možete poslužiti uz umak po želji, od njih pripremiti sendviče ili ih poslužiti uz nareske, mesne i bezmesne paštete.

 

DOBAR TEK! Za savršeno jutro: Kiflice s pekmezom od marelice

Topli zalogaji Superbrze kiflice sa slaninom - jednostavno sjajno!

 

Potrebno vam je:

  • 1000 g bijelog brašna
  • 3 jaja
  • 1 žličica šećera
  • 3 šalice suncokretovog ulja
  • 400 ml toplog mlijeka
  • 100 g maslaca + 50 g za ribanje
  • 1 žličica soli

Postupak pripreme:

  1. U manjoj posudi stavite žlicu brašna, kvasac, šećer i dio mlakog mlijeka. Dobro promiješajte. Ostavite na toplom da se diže.
  2. U veću posudu uspite brašno, dodajte sol, u sredini napravite udubinu i uspite pripremljeni kvasac, ulje, mlako mlijeko, otopljeni maslac, jaja i izmiješajte mekano tijesto (po potrebi dodati još malo mlakog mlijeka).
  3. Mijesite tako dugo dok ne dobijete glatko i rastezljivo tijesto koje se odvaja od ruku i posude.
  4. Tako pripremljeno tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplo da se diže jedan sat. Potom ga ponovno promiješajte par minuta.
  5. Podijelite tijesto na četiri jednaka dijela i od njih formirajte kugle. Stavite ih na nauljen papir, prekrijte krpom i pustite da se „odmaraju” još petnaestak minuta.
  6. Od svake kugle oblikujte okruglu koru debljine oko 1 cm i izrežite je na osmine, tako da dobijete 32 komada u obliku trokuta.
  7. Savijajte ih u kiflice od šireg kraja prema užem.
  8. Poredajte ih u lim, pospite brašnom, po njima naribajte maslac i pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na temperaturu 250 stupnjeva a prije pečenja smanjili na 200 stupnjeva, odnosno dok se ne dignu i dobiju žutorumenu boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr