Kisir - svestrana turska salata s rajčicom

Thinkstock
Turska salata idealna je ideja za gablec, a bit će i sjajan prilog mesnim i ribljim jelima.
Vidi originalni članak

Kisir, turska salata od bulgura i omiljenih rajčica, sjajno je jelo od nekoliko sastojaka koje na vaš stol donosi divne, istočnjačke okuse. Poslužiti je možete samostalnu kao lagani ručak, uz hummus i pita kruh ili flatbread kao kompletno i zasitno jelo ili pak kao prilog uz mesna i riblja jela.

 

Doručak, ručak ili večera Hummus - kako je namaz od slanutka oduševio svijet

Nešto novo! Pita kruh - prozračni džepići vole piletinu i falafel

 

Kombinaciji sastojaka iz našeg recepta svakako možete dodati i sjemenke nara te tostirane lješnjake koji će svakako doprinijeti još finijim, osvježavajućim okusima.

 

morate isprobati! Salata od lubenice - najbolja kombinacija voća i povrća

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 čaša bulgura
  • 1 krastavac
  • 1 luk
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • čili u prahu
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlica octa od nara
  • sok od limuna (prirod. svježi)
  • Peršin, menta
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Vodu zagrijte do vrenja, pa njome prelijte bulgur. Posolite i pustite da stoji dvadesetak minuta dok bulgur ne nabubri.
  2. Koncentrat rajčice pomiješajte s maslinovim uljem i octom nara. 
  3. Povrće nasjeckajte i dobro ga pomiješajte, pa dodajte pastu od koncentrata rajčice i malo čilija. 
  4. Začinite soli, paprom i limunovim sokom, ohladite, a prije posluživanje pospite svježim začinskim biljem.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr