gastro postao
Turska salata idealna je ideja za gablec, a bit će i sjajan prilog mesnim i ribljim jelima.
Kisir, turska salata od bulgura i omiljenih rajčica, sjajno je jelo od nekoliko sastojaka koje na vaš stol donosi divne, istočnjačke okuse. Poslužiti je možete samostalnu kao lagani ručak, uz hummus i pita kruh ili flatbread kao kompletno i zasitno jelo ili pak kao prilog uz mesna i riblja jela.
Kombinaciji sastojaka iz našeg recepta svakako možete dodati i sjemenke nara te tostirane lješnjake koji će svakako doprinijeti još finijim, osvježavajućim okusima.
Potrebno vam je:
- 2 čaša bulgura
- 1 krastavac
- 1 luk
- 2 žlice koncentrata rajčice
- čili u prahu
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlica octa od nara
- sok od limuna (prirod. svježi)
- Peršin, menta
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Vodu zagrijte do vrenja, pa njome prelijte bulgur. Posolite i pustite da stoji dvadesetak minuta dok bulgur ne nabubri.
- Koncentrat rajčice pomiješajte s maslinovim uljem i octom nara.
- Povrće nasjeckajte i dobro ga pomiješajte, pa dodajte pastu od koncentrata rajčice i malo čilija.
- Začinite soli, paprom i limunovim sokom, ohladite, a prije posluživanje pospite svježim začinskim biljem.
Dobar tek!