Klasično engleski: Riba i krumpirići iz pećnice

Thinkstock
Jednostavnija i zdravija verzija poplarnog engleskog jela koji uključuje hrskavu ribu i fine krumpiriće osvojit će vas već na prvi zalogaj...
Vidi originalni članak

Ribu uvaljajte u hrskavi omotač od kukuruznih pahuljica, a krumpiriće začinite omiljenim začinima. Soli i papru možete dodati ružmarin, crvenu dimljenu papriku ili origano i timijan.

 

Namirnica tjedna Bijela riba: Nježni okusi gospodske spize

 

Sve zajedno poslužite uz domaći tartar umak koji ste pripremili spajanjem kiselog vrhnja, majoneze i sjeckanih krastavaca, pa uživajte u jednostavnom ljetnom obroku na još slasniji način.

 

brzo i jednostavno Hrskavi griz: Naribaj, uroni, isprži i uživaj u ribi

 

 

 

Potrebno vam je:

  • 2 šake kukuruznih pahuljica
  • 2 jaja
  • 500 g fileta oslića
  • 3 srednja krumpira
  • Začini po želji
  • Sol, papar
  • Ulje

Priprema:

  1. Krumpir operite pa ga nasjeckajte na štapiće.
  2. Ubacite ih u posudu, dodajte sol, papar i dvije žlice ulja.
  3. Protresite i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva.
  4. Pecite oko pola sata, dok krumpirići ne poprime lijepu boju.
  5. Za to vrijeme, pripremite ribu tako da najprije usitnite pahuljice.
  6. Dodajte im sol i papar.
  7. U drugoj posudi umutite bjelanjke s malo soli.
  8. Jaja umočite u bjelanjke, a zatim ih uvaljajte u mješavinu pahuljica, soli i papra.
  9. Ako se za ribu nije uhvatilo dovoljno pahuljica, postupak ponovite.
  10. Ribu rasporedite na limu za pečenje pa ubacite u pećnicu na oko 15 minuta, ovisno o veličini i debljini fileta.
  11. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr