Recepti 31. siječnja 2025.

Odlična ideja: riba i krumpirići iz pećnice

Riba
15 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
fish and chips
Ppopularni fish and chipsa, ovaj put iz pećnice
foto: The Modern Proper/Pinterest
Jednostavnija i zdravija verzija popularnog engleskog jela koji uključuje hrskavu ribu i fine krumpiriće osvojit će vas već na prvi zalogaj...

Bijela riba (fileti, mogu i oni iz zamrzivača) se uvalja u hrskavi omotač od kukuruznih pahuljica, a krumpiriće začinite omiljenim začinima. Soli i papru možeš dodati ružmarin, crvenu dimljenu papriku ili origano i timijan.

Sve zajedno posluži uz domaći tartar umak koji češ napraviti tako da pomiješaš kiselo vrhnje, majonezu i nasitno nasjeckane kisele krastavce. Možeš dodati i pokoju krišku limuna ili limete. Uživaj u jednostavnom obroku na još slasniji način.

 

Možda vas zanima... Spoj koji osvaja: Bijela riba i pire od limuna Recepti

fish and chips | Author: Cooking with Cocktail Rings/Unsplash Fish and chips foto: Cooking with Cocktail Rings/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Fish and chips iz pećnice
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Kukuruzne pahuljice 0,75 šalica
  • Jaje 2 kom
  • Fileti bijele ribe 500 g
  • Krumpir 3 kom
  • Sol
  • Papar
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Krumpir operi pa ga nasjeckaj na štapiće. Ubaci ih u posudu, dodaj sol, papar i 2 žlice ulja. Protresi i stavi u pećnicu na 200 stupnjeva. Peci oko pola sata, dok krumpirići ne poprime lijepu boju.


  2. Za to vrijeme, pripremi ribu tako da najprije usitniš pahuljice. Dodaj im sol i papar.


  3. U drugoj posudi umuti bjelanjke s malo soli. Filete oribe umoči u bjelanjke, a zatim ih uvaljaj u mješavinu kukuruznih pahuljica, soli i papra. Ako se za ribu nije uhvatilo dovoljno pahuljica, postupak ponovi.


  4. Ribu rasporedi na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa ubaci u pećnicu na 15-ak minuta, ovisno o veličini i debljini fileta.


  5. Posluži toplo.


riblji fileti Možda vas zanima... Kako očistiti ribu i od najsitnijih kostiju Špajza jeffrey vella, oslić Možda vas zanima... RECEPTI S OSLIĆEM Od pita, preko uštipaka do finih juha Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.