gastro postao
Jednostavnija i zdravija verzija poplarnog engleskog jela koji uključuje hrskavu ribu i fine krumpiriće osvojit će vas već na prvi zalogaj...
Ribu uvaljajte u hrskavi omotač od kukuruznih pahuljica, a krumpiriće začinite omiljenim začinima. Soli i papru možete dodati ružmarin, crvenu dimljenu papriku ili origano i timijan.
Sve zajedno poslužite uz domaći tartar umak koji ste pripremili spajanjem kiselog vrhnja, majoneze i sjeckanih krastavaca, pa uživajte u jednostavnom ljetnom obroku na još slasniji način.
Potrebno vam je:
- 2 šake kukuruznih pahuljica
- 2 jaja
- 500 g fileta oslića
- 3 srednja krumpira
- Začini po želji
- Sol, papar
- Ulje
Priprema:
- Krumpir operite pa ga nasjeckajte na štapiće.
- Ubacite ih u posudu, dodajte sol, papar i dvije žlice ulja.
- Protresite i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pecite oko pola sata, dok krumpirići ne poprime lijepu boju.
- Za to vrijeme, pripremite ribu tako da najprije usitnite pahuljice.
- Dodajte im sol i papar.
- U drugoj posudi umutite bjelanjke s malo soli.
- Jaja umočite u bjelanjke, a zatim ih uvaljajte u mješavinu pahuljica, soli i papra.
- Ako se za ribu nije uhvatilo dovoljno pahuljica, postupak ponovite.
- Ribu rasporedite na limu za pečenje pa ubacite u pećnicu na oko 15 minuta, ovisno o veličini i debljini fileta.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!