gastro postao
Zamislite savršen spoj nježnosti, kremoznosti i kiselina, a zatim se upustite u pripremu ovog sjajnog ručka i u savršenstvo okusa uvjerite se sami
Kod pripreme ovog jela najvažnije je da se riba ne presuši, a pire ostane fin i kremast. Kako bi od običnog pire krumpira dobili samo najbolje, kuhajte ga s režnjevima češnjaka, a zatim začinite limunovom koricom. Nemojte zaboraviti niti maslac koji će dati na dodatnoj kremoznosti. Poprskajte maslinovim uljem i limunovim sokom, pospite svježe sjeckanim peršinom pa uživajte u tako dobrim, laganim mediteranskim okusima usred zime.
Potrebno vam je:
- 4 fileta bijele ribe
- 500 g krumpira
- 50 ml toplog mlijeka
- 50 g maslaca
- 2 žličice limunove korice
- 5 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice limunovog soka
Priprema:
- Krumpir ogulite i nasjeckajte na kockice.
- Ubacite ga u hladnu vodu koju ste posolili.
- Dodajte oguljene režnjeve češnjaka pa kuhajte dok krumpir ne omekša.
- Ocijedite krumpir, ali ostavite dvije žlice tekućine u kojoj se kuhao.
- Dodajte mu limunovu koricu, dvije žlice maslinovog ulja, sol i papar.
- Dodajte toplo mlijeko i maslac pa ga pretvorite u pire.
- U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar.
- Na vrućoj tavi ispecite filete ribe koju ste lagano začinili soli paprom.
- Pecite dok ne poprimi boju, oko 3 do 4 minute sa svake strane.
- Kada je gotovo, poprskajte mješavinom ulja i limunovog soka i poslužite uz pire krumpir.
- Na kraju sve pospite sjeckanim peršinom.
Dobar tek!