Recepti 25. ožujka 2017.

Spoj koji osvaja: Bijela riba i pire od limuna

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamislite savršen spoj nježnosti, kremoznosti i kiselina, a zatim se upustite u pripremu ovog sjajnog ručka i u savršenstvo okusa uvjerite se sami

Kod pripreme ovog jela najvažnije je da se riba ne presuši, a pire ostane fin i kremast. Kako bi od običnog pire krumpira dobili samo najbolje, kuhajte ga s režnjevima češnjaka, a zatim začinite limunovom koricom. Nemojte zaboraviti niti maslac koji će dati na dodatnoj kremoznosti. Poprskajte maslinovim uljem i limunovim sokom, pospite svježe sjeckanim peršinom pa uživajte u tako dobrim, laganim mediteranskim okusima usred zime.

Potrebno vam je:

  • 4 fileta bijele ribe
  • 500 g krumpira
  • 50 ml toplog mlijeka
  • 50 g maslaca
  • 2 žličice limunove korice
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice limunovog soka
     

Priprema:

  1. Krumpir ogulite i nasjeckajte na kockice.
  2. Ubacite ga u hladnu vodu koju ste posolili.
  3. Dodajte oguljene režnjeve češnjaka pa kuhajte dok krumpir ne omekša.
  4. Ocijedite krumpir, ali ostavite dvije žlice tekućine u kojoj se kuhao.
  5. Dodajte mu limunovu koricu, dvije žlice maslinovog ulja, sol i papar.
  6. Dodajte toplo mlijeko i maslac pa ga pretvorite u pire.
  7. U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar.
  8. Na vrućoj tavi ispecite filete ribe koju ste lagano začinili soli paprom.
  9. Pecite dok ne poprimi boju, oko 3 do 4 minute sa svake strane.
  10. Kada je gotovo, poprskajte mješavinom ulja i limunovog soka i poslužite uz pire krumpir.
  11. ​Na kraju sve pospite sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.