Klasik s malim zaokretom: Pire krumpir s češnjakom

Thinkstock
Prilog zbog kojeg će vam curiti sline i gotovo da nećete ni primijetiti meso na tanjuru.
Vidi originalni članak

Zbog mirisnog pečenog češnjaka ovaj je prilog dostojan bogatog nedjeljnog ručka, ali i blagdanskog stola. Obavezno ga poslužite dok je još topao, a po želji pospite i nasjeckanim svježim peršinom.

Želimo vam dobar tek!

 

nešto posve drugačije Tyler Florence otkriva tajnu najkremastijeg pire krumpira

 

Sastojci:

  • 1 oguljeni češnjak
  • 1.5 kg krumpira
  • 150 g maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice balzamičnog octa
  • Maslinovo ulje

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Češnjak prelijte maslinovim uljem i pecite u foliji otprilike 45 minuta, dok ne omekša i ne poprimi zlatnu boju.
  2. Skuhajte oguljene krumpire u slanoj vodi i procijedite.
  3. Krumpir zgnječite i postepeno dodavajte omekšani maslac, vrhnje i češnjak.
  4. Dobro pomiješajte i servirajte odmah.
Posjeti Gastro.hr