gastro postao
Prilog zbog kojeg će vam curiti sline i gotovo da nećete ni primijetiti meso na tanjuru.
Zbog mirisnog pečenog češnjaka ovaj je prilog dostojan bogatog nedjeljnog ručka, ali i blagdanskog stola. Obavezno ga poslužite dok je još topao, a po želji pospite i nasjeckanim svježim peršinom.
Želimo vam dobar tek!
Sastojci:
- 1 oguljeni češnjak
- 1.5 kg krumpira
- 150 g maslaca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 2 žlice balzamičnog octa
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Češnjak prelijte maslinovim uljem i pecite u foliji otprilike 45 minuta, dok ne omekša i ne poprimi zlatnu boju.
- Skuhajte oguljene krumpire u slanoj vodi i procijedite.
- Krumpir zgnječite i postepeno dodavajte omekšani maslac, vrhnje i češnjak.
- Dobro pomiješajte i servirajte odmah.